Съвместен проект за насърчаване и разширяване на производството на храни и напитки в пограничните области са започнали Бургаската индустриална камара и търговско-промишлената палата в Къркларели, пише econ.bg
Той се изпълнява в рамките на трансграничното сътрудничество между България и Турция, като българската страна е ръководеща, а турската - партньор по проекта.
Проектът се финансира от европейските фондове по програмата за трансгранично сътрудничество. Стойността му е 64 000 евро, а реализацията ще продължи 9 месеца.
Ще бъдат създадени информационно-координационни центрове в Бургас и в Къркларели, ще се организират семинари, практически занятия за обмяна на практики и опит. Целта е да се активизира сътрудничеството между малките и средни предприятия за производство на храни и напитки в двете страни.
Чрез обмяна на опит и на технологии, според организаторите, ще се увеличи и производствената дейност на сродните фирми в областите от двете страни на границата.