Свикнали сме да свързваме тангото с горещи аржентински ритми, страст и червено вино. Е, оказва се, че има още едно изкуство, което си кореспондира чудесно с този екзотичен танц – месенето на хляб.
За да се уверите сами в тази своебразна симбиоза, постете "Червената къща" на 16 май (четвъртък) от 18.00 ч. в зала "Пеша Николова”.
Надежда Савова и Евгени Митев от Мрежата Хлебни Къщи и програмата им "Кухненска музика”, съвместно с танго ентусиасти от софийските танго школи представят иновативна методика за работа в група, базирана на спонтанност и работа с ритъм.
Замесвайки хляб и танцувайки танго, се учим как да замесваме приятелства, споделеност и заедност, как да намерим собствения си ритъм и как да направим крачка към другия.
Танцуването е идеалната метафора за случването на подобно "замесване” и откриването на общия синхрон.