И този вкусен американски десерт, популярен по целия свят, има своя празник. Ябълковият пай е на трето място в световната класация на най-популярните десерти. Ежегодно, на този ден в различни страни по света се отдава специална чест на пайовете, без значение дали са сладки или солени. foodpanda подбра 7 от най-интересните факти за вкусното изкушение.
Има 231 разновидности на ябълков пай
За първи път в модерната история, ябълков пай е сервиран на празнична вечеря на поклонниците през 1623 г.
Има 1400 сладки и солени разновидности на пайовете.
Първите сведения за пайовете датират от 9500 г. пр.н.е. в египетския неолит и новокаменната епоха.
Ако замериш човек с пай, се смята, че си падаш по него.
Пайовете имат своя ден от 1986 година.
Първите пайове са били солени, в повечето случаи с месо от гъска.
Независимо дали предпочитате ябълка, ягоди, тиква, гъска или сладки картофи, направете любимата си пай рецепта тази вечер в чест на Националния празник.