5 смазващи рецепти за пържено без фритюрник

Мммм, вкусно

по статията работи: Ивайло Коралски | 04.02.2014 | 17:59

Да, пържената храна може и да не е най-полезната на света, но пък буквално милиарди я тачат и предпочитат.

Да не говорим, че буквално след няколко месеца предстои световно първенство и биричката с пържени картофки спонтанно ще се превърне с най-предпочитаната закуска, обяд и вечеря, в зависимост от географското кътче, което населявате.

Прочее ако трябва да сведем маслената баня до няколко стъпки, които не включват използването на фритюрник те биха изглеждали така:

1. Изберете подходящо за пържене на висока температура олио. 

2. Изсипете мазнината в дълбок тиган или тенджера, до половината на съда. 

3. Загрейте мазнината предварително до желаната температура. За по-добри резултати, гответе дадения продукт на малки дози i на няколко пъти, отколкото всичко наведнъж.

 4. Леко подсушете продуктите с кухненска хартия, преди да ги потопите в мазнината, за да избегнете пръскането.

5. Готовите лакомства отцедете върху хартия.

Веднъж овладели тази техника, можете да си приготвите една от следните, "облизваща пръсти", рецепти.


Добави коментар
Моля, пишете на кирилица! Коментари, написани на латиница, ще бъдат изтривани.

Коментари


5 Пламена Христова 05.02.2014 | 08:36
Да така си е и баба ми правеше така и всичко ставаше много по-хубаво, дори и аз не използвам толкова често фритюрника, предпочитам в тигана, има още много и различни начини.
4 Victoria Peshev 04.02.2014 | 19:15
Това всъщност са добре забравени стари техники, които прилагахме и преди. Аз и до ден днешен обичам картофите на тиган с лук, а не във фритюрник.
3 bilyanka razpilyanka 04.02.2014 | 18:51
Вие пък ще вземете, че ще откриете топлата вода, ами едно време като нямаше фритюрници как ставаха нещата?! Дори си спомням, че имаше едни такива тигани дълбоки вътре с някаква решетъчна приставка.
2 raliza gospodinova 04.02.2014 | 18:48
"Готовите лакомства отцедете върху хартия" - това задължително го правя, че иначе ми идва много мазно.
1 Ема Маринова 04.02.2014 | 18:31
Не прекалявайте с пържените храни...това ме посети да си опържа картофки,гарнирани с една биричка :)))

ТВ програма

Кино

  • Сега Култура.БГ предаване за култура с...
  • 12:00 По света и у нас
  • 12:25 Новини на турски език
  • 12:30 Светът на жестовете
  • 12:45 Телепазарен прозорец
  • 13:00 Последният печели...
  • 14:00 Телепазарен прозорец
  • 14:15 Арт детектив рубрика за лайфстайл и...
  • Сега "Преди обед" - токшоу с водещи...
  • 12:00 bTV Новините - обедна емисия
  • 12:30 "Комиците и приятели" - комедийно...
  • 13:30 "Присъда" - сериал, с.1, еп.70 /п./
  • 15:00 Премиера: "Плен" - сериал, с.1,...
  • 16:00 Премиера: "Моите братя и сестри" -...
  • 17:00 bTV Новините
  • 17:20 "Лице в лице" - публицистично...
  • Сега "На кафе" - предаване на NOVA
  • 12:00 Новините на NOVA
  • 12:30 "Наследство" (премиера) - сериен...
  • 13:30 "Свободна да избира" (премиера) -...
  • 15:00 "Лабиринт към щастието" (премиера)...
  • 16:00 Новините на NOVA
  • 16:10 "Пресечна точка" - публицистично шоу
  • 17:00 "Семейни войни" (нов сезон) -...
Какво е общото между цигарите и мазнините по корема Анализът им показва, че започването на пушенето и пушенето през целия живот е свързано с увеличаване на коремните мазнини.