Да, пържената храна може и да не е най-полезната на света, но пък буквално милиарди я тачат и предпочитат.
Да не говорим, че буквално след няколко месеца предстои световно първенство и биричката с пържени картофки спонтанно ще се превърне с най-предпочитаната закуска, обяд и вечеря, в зависимост от географското кътче, което населявате.
Прочее ако трябва да сведем маслената баня до няколко стъпки, които не включват използването на фритюрник те биха изглеждали така:
1. Изберете подходящо за пържене на висока температура олио.
2. Изсипете мазнината в дълбок тиган или тенджера, до половината на съда.
3. Загрейте мазнината предварително до желаната температура. За по-добри резултати, гответе дадения продукт на малки дози i на няколко пъти, отколкото всичко наведнъж.
4. Леко подсушете продуктите с кухненска хартия, преди да ги потопите в мазнината, за да избегнете пръскането.
5. Готовите лакомства отцедете върху хартия.
Веднъж овладели тази техника, можете да си приготвите една от следните, "облизваща пръсти", рецепти.