Колко струва рибата на Никулден?

В навечерието на празника шаранът се оказа дефицитна стока

по статията работи: Ралица Стоянова | 06.12.2012 | 11:40

В навечерието на Никулден шаранът се оказа дефицитна стока. Само в една от три от големите търговски вериги в центъра на София продаваха предпочитаната за празника риба към 19 часа на 5 декември, показа проверка на iNews.

Там шаранът вървеше по 6,29 лева за килограм.

Ако не сте почитатели само на този вид риба обаче, имате сравнително богат избор от сьомга (филето струва 20-25 лева/кг), пъстърва (от 10 до към 15 лева за килограм), лаврак (15-16 лева за кг), ципура (12 - 14 лв./кг), писия - около 10 лева за килограм.

Сред по-евтините варианти за никулденската трапеза са хекът - около 7 лева за килограм, и скумрията - около 5 лева за килограм (с глава).

Прави впечатление, че цените на рибите не са се покачили от миналата седмица, когато iNews направи проверка в същите търговски вериги.

Ако си падате по-екзотичните морски деликатеси, можете да се поглезите с малки октоподи на цена от около 10 лева за килограм или пък калмари за около 20 лв./кг.

Ако сте почитател пък на още по-нетрадиционните решения, заложите на суши.

Без значение каква риба ще похапнете, споделете я с близките си за един по-топъл празник!


Добави коментар
Моля, пишете на кирилица! Коментари, написани на латиница, ще бъдат изтривани.

Коментари


33 Tereza Savova 06.12.2012 | 16:51
Нормално, нали и рибарите трябва д а изкарат нещо и да разберат и те от празника.
32 нощен преследвач 06.12.2012 | 16:12
Внимавайте каква риба купувате , че вече имало случаи на натравяне.
31 Сани Д 06.12.2012 | 14:19
Абе и към рибата аз вече имам известни резерви, макар пилешкото специално е под всякаква критика - наблъскано с вода и химикали, няма вкус на нищо.
30 sexapilnata pichka 06.12.2012 | 13:57
ох , нямам търпение вече да е вечер и да хапвам шаран
29 Пипа Мидълтънова 06.12.2012 | 13:34
И аз си мисля, че повечето хора ще отделят по някой и друг лев за шаран, особено като видях още от вчера за какви опашки става въпрос.
28 Экатерина Карапетрова 06.12.2012 | 13:12
Аз вчера купих жив шаран на цена 5.50за кг от магазинчето на местния пазар. поръчала си го предварително за това ми го и очистиха.
27 Todor Rahnev 06.12.2012 | 12:43
Вижте цените на шарана на едно малко пазарче в София - http://is.gd/AtmPpL
26 monika mateva 06.12.2012 | 12:32
Нормална е цената,аз купих по 4,30 лв.за килограм и смятам,че е доста добра тази цена!
25 Nina Rosi 06.12.2012 | 12:27
Човек стига да има желание ще си я приготви, ако ще да не е шаран. А за тези на които липсва време търговците са измисли чудесно решение - приготвени пълнени шарани на пещ се предлагат на много места.
24 Момиче То 06.12.2012 | 12:18
Ахаха :)) И това е вариант, да ;) Все някой ще те покани на по една рибка с винце ;))
23 BornToBe Wild 06.12.2012 | 12:17
Аз лично много рядко консумирам вече свинско и пилешко. Гледам да хапвам повече рибка и млечни продукти:) Последния път, като купих пилешко, сигурно 1 литър вода излезе от него докато го пекох във фурната!
22 Selah Sue 06.12.2012 | 12:16
А така;) И едно хубаво бяло или червено винце и празника е готово;) Да се надяваме, че св. Никола няма много да тръска брадата тази година, че да ни зарине снега:))
21 Момиче То 06.12.2012 | 12:15
Ами така трябва да бъде. А не нарочно да се увеличат заради самия празник.
20 BornToBe Wild 06.12.2012 | 12:14
Ха! Еми може да прояде, ако я сготвиш хубаво! Пък и това е празник все пак!
19 Selah Sue 06.12.2012 | 12:13
Брех, значи можеш да си плащаш за Интернет, средно 20 кинта на месец, и да напишеш тази глупост тук, но не можеш да дадеш 2 лева за парче шаран и да се усмихнеш за празника? Интересна логика. Такива мрънкала най-много има в нашата държава, за съжаление.
18 Момиче То 06.12.2012 | 12:12
Е 5 лева е килото на шарана!? Какви средства ти вече май доста се вживяваш. Поне на празник не може ли да сме МАЛКО по-положителни и усмихнати, а не вечно мрънкащи и недоволни!
17 BornToBe Wild 06.12.2012 | 12:11
Довечера нямам търпение да си направим рибено фиаско за вечеря ;) Подготвила съм няколко рецепти за рибката ще видим, коя най-добре ще стане :)
16 Кристина Минкова 06.12.2012 | 12:10
Не е много по-скъпа от обикновено.По-важен е празникът,това един от малкото дни,на който българинът яде риба
15 Selah Sue 06.12.2012 | 12:01
Хубаво е, че все пак не се повишиха нарочно цените на рибата за Никулден, както става с карамфилите за 8 март :))
14 Момиче То 06.12.2012 | 12:00
Ние си взехме лавраче, понеже снощи вече нямаше в повечето магазини никакъв шаран или сом. А лаврака не е много евтин, ама пък е много вкусен!
13 Janeta Ivanova 06.12.2012 | 11:59
Така е, традицията повелява да се яде риба на днешния ден, но може и да пропусна тази година, поради липса на средства и време да я приготвя. Цените на шараните и рибните деликатеси са доста високи за моят бюджет.
12 Meglena Barutchieva 06.12.2012 | 11:58
у нас никой не яде риба, какъв е смисъла да се тормозя да готвя?
11 ivan georgiev 06.12.2012 | 11:57
Цените на рибата тази година са наистина повече от приемливи, може би заради конкуренцията на големите вериги, които пуснаха шарани и под пет лева, за които ще пада голяма борба.
10 Стоян ФотеФ 06.12.2012 | 11:56
пък най-лесното решение на проблема с липсващия шаран е да се обадите и да честитите на всичките си познати именници, който каже, че ще готви шаран, при него сте на вечеря!
9 Георги Гантанджиев 06.12.2012 | 11:51
Ще хапнем днес рибка, няма как, аз отдавна съм я купил и чакам днешния ден да я извадя от фризера и да я пъхна в тавата.
8 Ivan Minchev 06.12.2012 | 11:50
Аз предпочиам филето от акула, защото шаранът си ми мирише на тиня както и да го погледна! Освен акулата, харесвам още пастървата и толстолопа, особено ако е маринован предварително и после запечен на скара.
7 Батко съссладко 06.12.2012 | 11:49
В интерес на истината е така. Бедните пенсионери които живеят сами и не е грижи за тях никой, няма да могат да си позволят шаран обаче.
6 tiha paranoq 06.12.2012 | 11:48
В ЛИдъл имаше шаран на промоция - около 5 лева и най-интересното, че не беше замразен, а си беше пресен. Само дето им бяха доста големи шаранчетата :)
5 Doctor SteelHammer 06.12.2012 | 11:47
Хората които държат на традициите и искат да подчертаят хубавият български празник, то те няма да се откажат да спазят традициите със сигурност!
4 Миро Т 06.12.2012 | 11:46
Интересно рибата как запази цената си, докато свинското и пилешкото месо поскъпнаха доста в последната една година.
3 Средновековен Рицар 06.12.2012 | 11:46
Аз работих в борса през 2006 година и тогава килограм шаран беше 3 лева. По магазините струваше малко повече, но на доста хора продавахме на дребно именно на тази цена и бяха много доволни.
2 Батко съссладко 06.12.2012 | 11:45
Скъпичка е доста, но едно пиле на грил не струва по-малко пари, така че не вярвам да спре хората да си купят поне по едно скромно шаранче.
1 ekaterina tsoneva 06.12.2012 | 11:43
е не чак толкова скъпо, дори едно пиле малко , дребно е по-скъпо

ТВ програма

Кино

  • 01:05 Натисни F1 образователна поредица/п/
  • 01:35 Вечната музика /п/
  • 02:00 Азбука на любовта игрален филм /п/
  • 03:25 Имате среща с ... Диана Любенова...
  • 04:10 По света и у нас /п от 20:00 часа/
  • 04:40 Религията днес /п/
  • 05:40 Телепазарен прозорец
  • 05:55 Денят започва сутрешен блок с...
  • 00:50 "Марихуана" - комедия, криминален,...
  • 03:20 "120 минути" - публицистично...
  • 05:20 "Лице в лице" - публицистично...
  • 06:00 "Тази сутрин" - сутрешен блок с...
  • 09:30 "Преди обед" - токшоу с водещи...
  • 12:00 bTV Новините - обедна емисия
  • 12:30 "Комиците и приятели" - комедийно...
  • 13:30 "Присъда" - сериал, с.1, еп.71 /п./
  • 00:50 "Пътищата на живота" - с уч. на...
  • 02:40 "Как да се влюбиш до Коледа" - с...
  • 04:30 "Кобра 11: Обади се!" - сериал,...
  • 05:20 "Пресечна точка" - публицистично...
  • 06:00 "Здравей, България" - сутрешен блок
  • 09:30 "На кафе" - предаване на NOVA
  • 12:00 Новините на NOVA
  • 12:30 "Наследство" (премиера) - сериен...
Какво е общото между цигарите и мазнините по корема Анализът им показва, че започването на пушенето и пушенето през целия живот е свързано с увеличаване на коремните мазнини.