Кризата ни принуди да избираме най-евтините колбаси

Потребителите не могат да понесат 15% ръст в цените, смята производител

по статията работи: Теодора Пенева | 16.11.2012 | 11:24

От началото на кризата през 2009 г. българинът е започнал да си купува възможно най-евтините местни продукти. Ако дотогава предпочитанията на потребителите са били насочени към деликатеси и основно – сурово-сушени продукти, то с навлизането на кризата тенденцията рязко се е обърнала.

Това каза в интервю за Econ.bg председателят на Асоциацията на месопреработвателите в България и собственик на фирма "Тандем" Кирил Вътев.

Най-големият проблем на пазара в момента е свитото потребление, което е свързано с икономическата криза. То се е съчетало и с много рязко покачване на цената на суровините за месопреработване през август, както и през септември частично. Това поставят всички производители в една преса, която е голямо изпитание за производителите, заяви Вътев.

Според него крайните цени на местните продукти няма да се повишат с 15%, тъй като българският потребител не може да понесе такъв ръст.

Около 90% от говеждото месо и 80% от свинското е внос, каза още Вътев.

Цялото интервю с председателят на Асоциацията на месопреработвателите четете в Econ.bg.


Добави коментар
Моля, пишете на кирилица! Коментари, написани на латиница, ще бъдат изтривани.

Коментари


7 petya miroslavova 16.11.2012 | 12:39
"Около 90% от говеждото месо и 80% от свинското е внос" А къде се затри българското животновъдство? Едно време ние изнасяхме!
6 cvetan nikolaev 16.11.2012 | 12:36
Май ще трябва да си ходим на село и да произвеждаме сами всичко, което ядем!
5 Nikola Kolev 16.11.2012 | 11:58
За мен най-евтините местни продукти са с незнайно съдържание, с лошо качество и много вредни,а и са на високи цени!Аз никога не купувам от тях,но истината е,че повечето хора за на ръба на мизерията и купуват каквото им падне,стига да е евтино!
4 Liubo Lilov 16.11.2012 | 11:58
дори мога да кажа, че сега не се купуват толкова много месни продукти, като изключим кренвиршите и саламите, които излизат по - евтино.
3 Georgi Hristov 16.11.2012 | 11:53
Най-големият проблем на пазара в момента е свитото потребление, което е свързано с икономическата криза. Няма как да е по различно, всеки пести сега!
2 radi ivanov 16.11.2012 | 11:36
Това е и много вярно и много жалко. И ниска и висока да е цената, качеството е едно. Потребителите не само, че закупуват най - евтините колбаси ами и много рядко го правят.
1 Danail Todorov 16.11.2012 | 11:35
Ами те какво очакват от производителите,при положение,че повечето хора едвам свързват двата края,а и производителите доста надуха цените,а качеството пада все повече,така че и те са виновни за това което се случва.

ТВ програма

Кино

  • Сега 100% будни сутрешно токшоу с...
  • 11:00 Култура.БГ предаване за култура с...
  • 12:00 По света и у нас
  • 12:25 Новини на турски език
  • 12:35 Малки истории
  • 12:45 Телепазарен прозорец
  • 13:00 Автобиография на една принцеса...
  • 14:00 Телепазарен прозорец
  • Сега "Преди обед" - токшоу с водещи...
  • 12:00 bTV Новините - обедна емисия
  • 12:30 "Комиците" - комедийно шоу /п./
  • 13:30 "Присъда" - сериал, с.2, еп.40 /п./
  • 15:00 Премиера: "Плен" - сериал, с.1,...
  • 16:00 Премиера: "Моите братя и сестри" -...
  • 17:00 bTV Новините
  • 17:20 "Лице в лице" - публицистично...
  • Сега "На кафе" - предаване на NOVA
  • 12:00 Новините на NOVA
  • 12:30 "Наследство" (премиера) - сериен...
  • 13:30 "Свободна да избира" (премиера) -...
  • 15:00 "Лабиринт към щастието" (премиера)...
  • 16:00 Новините на NOVA
  • 16:10 "Пресечна точка" - публицистично шоу
  • 17:00 "Семейни войни" - телевизионна игра
Какво е общото между цигарите и мазнините по корема Анализът им показва, че започването на пушенето и пушенето през целия живот е свързано с увеличаване на коремните мазнини.