Ще ядат ли французите отново българско мляко и лютеница

Българските продукти имат потенциал да се завърнат на френския пазар, смята министър Димитър Греков

по статията работи: Георги Георгиев | 22.02.2014 | 14:43

Българските продукти имат потенциал да се завърнат на френския пазар, заяви министърът на земеделието и храните проф. Димитър Греков по време на откриването на българския щанд на Международния салон по земеделие SIA 2014 в Париж.

Греков коментира, че е необходима по-голяма реклама на нашите храни и вина, защото те притежават отлични вкусови качества, които се предпочитат в световен мащаб. Той заяви, че за съжаление българските продукти все още не са достатъчно разпознаваеми и затова трябва да се работи за по-активното популяризиране на наши емблематични стоки.

България се представя за четвърти път на престижното международно изложение.

Тази година щандът е разположен на 62 кв. м. и на него се представят 11 фирми с месни и млечни продукти, вина и козметични продукти от розово масло. За първи път в изложението се представят производители на биологичен сок от арония и вино от арония. Сред българските продукти присъстват и традиционната българска лютеница и чубрица.

"Отчита се напредък в търсенето на български храни и вина от френските потребители”, посочи Н. Пр. Ангел Чолаков посланик на България във Франция, който участваше в официалното откриване на българския щанд. Той коментира, че с участието си в изложението България открива и много нови партньори в международен план.

Министър Греков коментира, че благодарение на Министерство на земеделието и храните, което за четвърти път организира присъствието на български фирми на международното изложение, се отчита ръст в интереса на европейските потребители към нашите стоки.

В рамките на изложението министър Греков проведе среща с генералния директор на Националната служба за земеделски и морски продукти на Франция (ФРАНС АГРИ МЕР) Ерик Ален, на която присъства френския съветник на българския министър Стефан Робер.

Там българският министър е предложил служител на Министерство на земеделието и храните да проведе едномесечно обучение във ФРАНС АГРИ МЕР. Предложението на министър Греков бе прието от Ерик Ален.

По време на срещата двамата обсъдиха съвместното сътрудничество между България и Франция в областта на земеделието. 


Добави коментар
Моля, пишете на кирилица! Коментари, написани на латиница, ще бъдат изтривани.

Коментари


2 Viktor Qnchev 22.02.2014 | 19:54
да ядат,да ядат ;)
1 Andrei Stoichev 22.02.2014 | 19:49
тя пък една лютеница купешката...

ТВ програма

Кино

  • Сега Удивителен зимен романс игрален...
  • 18:00 По света и у нас
  • 18:30 Кой е професор Чирков? документален...
  • 19:00 Последният печели...
  • 20:00 По света и у нас
  • 20:40 Спортни новини
  • 20:50 Събитията на 2024
  • 22:00 Владимир Ампов - Графа - Утре...
  • Сега "По-сърдити старчета" - комедия...
  • 19:00 bTV Новините - централна емисия
  • 20:00 "Кой да знае?" - куиз шоу с водещ...
  • 21:30 "Кажи честно" - забавно шоу с...
  • 22:30 Концерт на Мария Илиева (2023 г.)
  • 00:30 "Лошият Дядо Коледа" - комедия,...
  • 02:50 "Преди обед" - токшоу с водещи...
  • 04:55 "Дракони: Надпревара до предела" -...
  • Сега "Сам вкъщи 4" - с уч. на Френч...
  • 18:00 "Скрита самоличност" (премиера) -...
  • 19:00 Новините на NOVA - централна емисия
  • 20:00 "Карате кид" - с уч. на Джеки Чан,...
  • 23:00 Новините на NOVA
  • 23:30 "ФБР" - сериал, сезон 2
  • 00:30 "Престъпен рай" - сериал, сезон 2
  • 01:30 "Специален отряд" - сериал, сезон 3
Какво е общото между цигарите и мазнините по корема Анализът им показва, че започването на пушенето и пушенето през целия живот е свързано с увеличаване на коремните мазнини.