"Вторично замърсяване на храната от външен източник с носители на стафилококи от персонала в кухнята на хотела в Банско е причинило отравянето на децата".
Това съобщи д-р Михаил Башавелов, директор на Областната дирекция за безопасност на храните в Благоевград.
Д-р Михаил Башавелов уточни, че готвач, сервитьор и сладкарка са преносителите на заразата и става въпрос за храната, която е сервирана вечерта на 30 май.
"Всички други изследвания, които са правени за наличие на салмонела, изследвания на водата и на ешерихия коли са отрицателни, което говори, че храната, от която са приготвяни ястията, е била годна преди това", категоричен е д-р Башавелов.
Той допълни, че кухнята на хотела все още е затворена. Направено е едно обширно предписание на мерките, които трябва да бъдат взети от хотела, информира в. "24 часа".