Когато човек има желание и време да потърси алтернативна информация, той неизбежно ще стигне до извода, че, за да бъде домът му изряден и чист, няма нужда от препарати. Последните многократно са се доказали като врагове на здравето и, когато е възможно, е най-добре да бъдат избягвани.
Такъв е случаят с ръждата, която често се появява върху съдовете и приборите в кухнята. Този неприятен проблем може да бъде разрешен с продукти, които всеки човек има вкъщи, вместо с вредни химикали.
Става въпрос за сол (или сода бикарбонат) и картофи.
Тук е моментът да уточним, че е желателно да се използват не обикновени, а сладки картофи. Всъщност необходим ви е един единствен сладък картоф, който се разрязва на две и хубаво се осолява. Едната половина се взима и с нея се натърква ръждясалата част от предмета.
Какво още трябва да направите и защо именно сладките картофи са най-добрия начин да се преборите с ръждата, ще научите от кулинарния сайт Kulinar.bg.