Международната кулинарна академия в Добрич посрещна в първия учебен ден повече от трийсет първокурсници от България, Индия, Филипините, Турция, Литва.
Готвачите Едуардо Кортес от Мексико и Кжищов Жишк от Полша ще обучават новите студенти в кулинарните изкуства, съобщи директорът на академията Мария Полименова за БТА.
Възпитаникът на парижката Le Cordon Bleu Aidemie мексиканец владее тънкостите на френската, италианската, китайската и индонезийската кухня, а в родината си е водил собствено телевизионно предаване.
Кжищов Жишк ще предаде на студентите опита си като главен готвач в престижни ресторанти в Германия, Белгия, Исландия.
Той е и запален фотограф и обича да снима своите ученици, докато приготвят ястията, разказват в академията. Кулинарната академия, която е базирана в Международния колеж в Добрич, е създадена през 2008 година с подкрепата на Холандското правителство, за да подготвя кадри за туристическата индустрия.
Около 1 500 000 лева са инвестирани в модерното кухненско оборудване. Академията разполага с кулинарен театър, учебен ресторант "Талантите", изба, библиотека със специализирана литература.
Обучението по програмата "Кулинарни изкуства" е двегодишно, на английски език.