Кулинарната академия в Добрич за първокурсници от Европа и Азия

Около 1,5 млн. лв. са инвестирани в модерното кухненско оборудване

по статията работи: Кремена Бедерева | 15.09.2011 | 20:47

Международната кулинарна академия в Добрич посрещна в първия учебен ден повече от трийсет първокурсници от България, Индия, Филипините, Турция, Литва.

Готвачите Едуардо Кортес от Мексико и Кжищов Жишк от Полша ще обучават новите студенти в кулинарните изкуства, съобщи директорът на академията Мария Полименова за БТА.

Възпитаникът на парижката Le Cordon Bleu Aidemie мексиканец владее тънкостите на френската, италианската, китайската и индонезийската кухня, а в родината си е водил собствено телевизионно предаване.

Кжищов Жишк ще предаде на студентите опита си като главен готвач в престижни ресторанти в Германия, Белгия, Исландия.

Той е и запален фотограф и обича да снима своите ученици, докато приготвят ястията, разказват в академията. Кулинарната академия, която е базирана в Международния колеж в Добрич, е създадена през 2008 година с подкрепата на Холандското правителство, за да подготвя кадри за туристическата индустрия.

Около 1 500 000 лева са инвестирани в модерното кухненско оборудване. Академията разполага с кулинарен театър, учебен ресторант "Талантите", изба, библиотека със специализирана литература.

Обучението по програмата "Кулинарни изкуства" е двегодишно, на английски език.


Добави коментар
Моля, пишете на кирилица! Коментари, написани на латиница, ще бъдат изтривани.

Коментари


3 Мариана . 16.09.2011 | 12:11
Доколкото си спомням, цялото предаване беше реализирано благодарение на тази академия в Добрич. Ако мога да съдя по формата, обуват готвачи на доста високо ниво, чието отношение към готвенето е по-скоро като към изкуство, отколкото към занаят.
2 Петър Стоянов 16.09.2011 | 10:59
Абсолютно си права, Станимира! Самият факт, че идват хора от такива далечно места, за да се обучават, сам по себе си говори за. То този занаят се учи цял живот, а напред дръпват тези, които успяват умело да импровизират, излизайки от нормите, на които са ги учили.
1 Станимира Георгиева 16.09.2011 | 09:31
Доколкото знам добра слава ѝ се носи на тази кулинарна академия:) Не идваше ли и от там победителката в "Lord of the chefs" Сидония...или по-скоро майка имаше нещо общо с училището за готвачи?? Както и да е, но на всички ни стана ясно че победата и беше купена :) Дано тези бъдещи готвачи да не се учат така да печелят битките си !

ТВ програма

Кино

  • Сега Култура.БГ предаване за култура с...
  • 03:00 Данте игрален филм /п/ (14)
  • 04:40 По света и у нас /п от 20:00 часа/
  • 05:25 Звезден прах тв филм /п/
  • 05:45 Арт детектив рубрика за лайфстайл и...
  • 06:00 Книга на книгите 2 анимационен филм
  • 06:25 Звезден прах тв филм
  • 07:15 Телепазарен прозорец
  • Сега bTV Новините - късна емисия
  • 02:50 "Преди обед" - токшоу с водещи...
  • 05:10 "Дракони: Надпревара до предела" -...
  • 06:00 "Светът на здравето" - здравно...
  • 06:30 "Пътуване около света" -...
  • 07:30 "Тази събота и неделя" - уикенд...
  • 11:00 "Вкусът на България" - кулинарно...
  • 11:30 "Светът на здравето" - здравно...
  • Сега "Моето име е Мелек" - сериен филм
  • 03:00 "Наследство" - сериен филм /п/
  • 04:10 "Свободна да избира" - сериал /п/
  • 05:30 "Лабиринт към щастието" - сериен...
  • 06:30 "Кобра 11: Обади се!" - сериал,...
  • 07:30 "Събуди се" - предаване
  • 11:00 "Съдебен спор" - предаване на NOVA
  • 12:00 Новините на NOVA
Какво е общото между цигарите и мазнините по корема Анализът им показва, че започването на пушенето и пушенето през целия живот е свързано с увеличаване на коремните мазнини.