Лекарите непрекъснато ни съветват да не прекаляваме с белите храни - а именно - захар, сол, брашно. Но е трудно да изпиеш кафето си без захар, нали?
Kulinar.bg ви предлага алтернативите на захарта в готвенето.
Той е натурален сладък течен продукт, направен от нектара на цветята и грижливо преработен от пчеличките.
Съставът му е от 80% натурални захари, 18% вода, 2 % минерали, витамини, полен и протеин. Фруктозата и глюкозата съставляват 70% от естественото съдържание на пчелната захар и балансът от двете определя дали медът е мътен и прозрачен.
Нектар от американски столетник
Представлява подсладител, който се прави от няколко вида кактус в Мексико. Състои се най-вече от глюкоза и фруктоза.
Те съдържат проста захар – фруктоза, заедно с фибри, витамини и минерали. За да увеличите приема на фибри, трябва да заместите трапезната захар с плодово пюре, което да добавяте с киселото мляко, десертите и дори хляб, както е в рецептата за бананов хляб.
Плодовите корички са пълни с антиоксиданти и могат да се прибавят към смуути или рецепти с месо, най-вече филе.
Останалите заместители на захарта, вижте на Kulinar.bg.