Напоследък все повече проучваме какви храни избираме да присъстват в менюто ни. Чуваме кое е полезно и кое не, но това не ни е достатъчно, за да изберем с какво да се храним. Проучваме всяка една храна и преценяме дали е полезна за нас, преди да я консумираме.
За някои храни няма спор, че са полезни, стига да не спадат в списъка на онези глезотии, които си позволяваме. Може да сме сигурни, че изборът на маслини на нашата трапеза, ще бъде от полза за здравословното ни състояние.
Маслините попадат в списъка с храни, които са препоръчителни при рак на дебелото черво и на гърдата. Смята се, че външната обвивка на маслината съдържа киселина, която убива раковите клетки и драстично спира развитието на рака на дебелото черво.
Какво още трябва да знаем за маслините и защо е хубаво да си ги хапваме, може да прочетете в Kulinar.bg