Австралийски учени установиха, че недолюбваните от местното население круши могат да предпазят от тежък махмурлук, тъй като понижават алкохолното съдържание в кръвта на препилия, съобщава New Age.
Екипът на проф. Мани Ноукс от Националния институт за здравословно хранене провел задълбочени изследвания на този плод и стигнал до изненадващи открития. Но полезните съставки на крушите имали една особеност - те били ефикасни ако попаднат в организма непосредствено преди запоя, а не след него.
Ако човек вече страда от типичното главоболия и гадене след прекаляването с алкохола, всякакво поемане на натурални сокове от круша би било безполезно. Според проф. Ноукс подобни напитки ще се превърнат в продукта на бъдещето, ако хората знаят как да ги използват преди алкохолна консумация.
Крушите понижават също така нивата на холестерола, предпазват от запек и притежават противовъзпалителни свойства.
"След като направихме нашите открития, вие никога няма да погледнете на този плод със същите очи", вещае Ноукс.