Непрекъснато чуваме от различни специалисти как трябва да избягваме белия хляб. Науката обаче понякога е доста непостоянна в изводите си, поне когато става въпрос за категорично отхвърляни храни.
Колко време отне на редица диетолози да ни научат да хапваме черен и пълнозърнест хляб?! А сега попадаме на ново изследване, в което се казва, че белият хляб всъщност е полезен. Той има способността да подсилва бактерията лактобацилус, намираща се в храносмилателния тракт. Когато нивата на популация на полезната бактерия намалеят, тогава е много по-вероятно да се разболеем.
Един от начините да се предпазим от болестите е да се храним пълноценно. А това не означава да изключим белия хляб, тъкмо обратното, според проведеното в Испания проучване.
Как учените стигнали до този извод, можете да разберете на страницата на Kulinar.bg.