Истината е, че понякога любителите готвачи са склонни да похарчат доста голям бюджет за нова джаджа или пък хитов продукт, с които евентуално да подобрят своите умения.
А това всъщност не е чак толкова важно. Чистата и свята истина е, че често пъти професионалните готвачи се възползват от адски елементарни трикове, които са и доста евтини от чисто финансов характер.
Та:
Прекалявате с употребата на ножа
Най-честата грешка от чисто технически характер, която професионалистите наблюдават у своите колеги аматьори, е "злоупотребата" с кухненските ножове. Един шеф-готвач би ви посъветвал да минимализирате времето на кълцане.
Работете с него стратегически, за да правите по-малко излишни движения. Целта не е да "минавате" през продукта на дъската за рязане няколко пъти. Така той ще изгуби важна част от своите свойства. Това с пълна сила важи за пресните подправки.