И понеже вече влизаме в летния сезон един особен десерт започва да се търси все повече. Сладоледът - любим на малки и големи.
Филипинците обаче удрят пазара с една уникално странна рецепта за сладолед. Те го правят с крокодилски яйца. Това може и да звучи леко шокиращо, но експериментът се оказал доста успешен, пише Daily Mail.
Вкусът на сладоледа въобще не бил странен, а много богат, защото жълтъкът в крокодилските яйца е 80%.
И понеже крокодилите са застрашен вид, заведението получава от близка ферма само яйца, които не са се излюпили или са излишни.
Оказва се, че необичайните сладоледи напоследък са много модерни. На скоро британско заведение пусна сладолед с вкус на риба и пържени картофи, а друго замрази кърма.
В надпреварата сякаш води Япония - там се предлага сладолед с вкус на сурово конско месо, на телешки език и на октопод.