Идеалната препечена филийка си има технология

7,1 гр. масло и 11,2 гр. сладко са необходими за перфектен резултат

по статията работи: Олга Андреева | 17.03.2011 | 16:21

Теорема на препечената филийка създаде британски учен в стремежа си да установи как да извлечем максимално удоволствие от сутрешната закуска.

Директорът на Центъра за изследвания на храните в Манчестър установи каква е схемата за създаването на идеалната препечена филийка, намазана с масло. 

Важно условие е хлябът задължително да бъде бял и след препичането да се остави да изстине за 10-15 минути в добре проветрена стая. След това е нужно да се затопли за 1 минута на 220 градуса. Само по този начин филийката става хрупкава, а маслото може с лекота да бъде намазано на тънък слой върху нея.

Филийката трябва да бъде оставена да изстине напълно, преди върху нея да бъде намазано сладкото. За да се постигне равномерен слой, не се препоръчва сладко с парчета плод или ядки в него. 

"Много хора мажат голямо количество сладко върху разтопеното масло на топла препечена филийка. Това обаче е грешно. Най-доброто количество за стандартен тост е 7,1 гр. масло и 11,2 гр. сладко", категоричен е британският професор.


Добави коментар
Моля, пишете на кирилица! Коментари, написани на латиница, ще бъдат изтривани.

Коментари


4 d.krumova _ 12.05.2011 | 15:15
Ммммм, вкусно! И аз съм забелязвала, че най-хрупкавите филийки стават от бял хляб, но не от всеки, а само определени марки стават. Препичам си го в металната скаричка за принцеси и след няколко минутки – воала!
3 Алекс Г. 20.04.2011 | 12:12
Идеалната препечена филийка си има технология и тя е, когато си я приготвиш сам и седнеш на спокойствие рано сутрин и си я изядеш с кеф. Как ми се дояде само, докато пиша в момента ... :)
2 Петър Стоянов 20.04.2011 | 12:09
Не знам за така наречената "Английска закуска", но ако дойде един англичанин вкъщи, мога да му предложа следните неща като типичната "Българска закуска" : домашна баница, картофена супа, сирене, домати (сезонно), кисело мляко със сладко от ягоди вътре - истинският йогурд! А ако толкова държи на храната от статията, то тогава хлябът ще е препечен на жарта, маслото ще е много, а сладкото ще е от сливи!
1 Borislav Bonev 20.04.2011 | 12:05
Да това ми звучи точно като "Английска закуска", само че липсват характерните "Сосидж" (наденички), пържените яйца и не на последно място - пържен бекон! В романите на Агата Кристи, нейният герой Еркюл Поаро обожава английската закуска и там четем адски големи подробности, за това как точно се приготвя и какво съдържа.

ТВ програма

Кино

  • Сега 100% будни сутрешно токшоу с...
  • 02:20 Култура.БГ предаване за култура с...
  • 03:20 Българското село /п/
  • 03:55 По света и у нас /п от 20:00 часа/
  • 04:40 Малки истории /п/
  • 05:40 Телепазарен прозорец
  • 05:55 Денят започва сутрешен блок с...
  • 09:20 100% будни сутрешно токшоу с...
  • Сега bTV Новините /п./
  • 02:50 "Преди обед" - токшоу с водещи...
  • 04:45 "Ослепително слънце" - сериал /п./
  • 05:20 "Лице в лице" - публицистично...
  • 06:00 "Тази сутрин" - сутрешен блок с...
  • 09:30 "Преди обед" - токшоу с водещи...
  • 12:00 bTV Новините - обедна емисия
  • 12:30 "Комиците и приятели" - комедийно...
  • Сега "Моето име е Мелек" - сериен филм
  • 03:15 "Наследство" - сериен филм /п/
  • 04:10 "Свободна да избира" - сериал /п/
  • 05:20 "Пресечна точка" - публицистично...
  • 06:00 "Здравей, България" - сутрешен блок
  • 09:30 "На кафе" - предаване на NOVA
  • 12:00 Новините на NOVA
  • 12:30 "Наследство" (премиера) - сериен...
Какво е общото между цигарите и мазнините по корема Анализът им показва, че започването на пушенето и пушенето през целия живот е свързано с увеличаване на коремните мазнини.