Как да готвим с бира

Полезно и любопитно

по статията работи: Таньо Давчев | 07.04.2014 | 12:51
Повече за:

Когато си говорим за алкохол и готвене, първото нещо, което назрява в главите на повечето хора, е виното. Може би, защото е най-често използваната гореща напитка при различни видео ястия.

Биричката обаче също може да послужи като ценна съставка, която може да обогати вашето творческо мислене в кухнята. 

По същество бирата може да се добавя в най-различни ястия.

Можем да започнем с марината на месо. Бирата е чудесно средство за мариноване на по-големички парчета месо.

Ако се добави биричка към тесто, то продуктът става по-мекичък, а трайността му се удължава. В бирата има активна мая, която е отговорна за бухването на тестените изделия. Това е причината, която обяснява и прибавянето на бира в панировки.

Още адски любопитни начини за готвене с бира, в Kulinar.bg.


Добави коментар
Моля, пишете на кирилица! Коментари, написани на латиница, ще бъдат изтривани.

Коментари


12 Фанка Василева 07.04.2014 | 18:25
"По същество бирата може да се добавя в най-различни ястия." Съгласна съм и аз съм готвила с бира и се е получавало много добре и много вкусно.
11 dancho danchev 07.04.2014 | 17:32
Наясно съм с тези неща, все пак съм завършил такава специалност, но ястията с бира са стават страхотни на вкус.
10 Rosi Nikolova 07.04.2014 | 16:30
много готвя с бира, сипвам си една бир аи после правя останалото :Р
9 little shock 07.04.2014 | 15:00
Свинско месо с мед на фурна и бира - звучи ми много вкусно, трябва да се опитам да го наготвя и аз.
8 Милена Стоилова 07.04.2014 | 14:59
Бирата е наистина много полезна добавка и допринася за добрия вкус на много ястия. Когато запичам картофки редовно слагам и малко бора и стават супер.
7 Никол Георгиева 07.04.2014 | 14:33
Става страхотно, правила съм с бира пилето и отделно подправки, става страхотно има вкус, който не мога да опиша, но определено остава много крехко и сочно, дори ако е с картофи е още по-хубаво.
6 Katerina Dieva 07.04.2014 | 14:28
От време на време ползвам бира, но основно за панировки и един сос. Свинското месо с мед на фурна и бира е супер вкусно.
5 Janeta Ivanova 07.04.2014 | 13:34
Чувала съм, че пилето може да се пълни с бира и така става много по-вкусно, но не съм го пробвала честно казано, предпочитам да я консумирам като питие, отколкото да я прибавям към храната.
4 Kalina Vicheva 07.04.2014 | 13:33
Общо взето и аз използвам бирата за смеси за панировки и за месо, придава един страхотен аромат на тези ястия и е много вкусно.
3 Пламена Христова 07.04.2014 | 13:12
Готвила съм доста неща с бира и се получава много добре, вкусът наистина е различен, но место остава крехко и сочно. Пробвайте няма да съжалявате след това.
2 трендафил въжарски 07.04.2014 | 13:00
наистина полезно и любопитно
1 Яна Киркова 07.04.2014 | 13:00
Супер става,пробвала съм и наистина е по-вкусно.

ТВ програма

Кино

  • Сега По света и у нас
  • 12:25 Новини на турски език
  • 12:30 Светът на жестовете
  • 12:45 Телепазарен прозорец
  • 13:00 Последният печели...
  • 14:00 Телепазарен прозорец
  • 14:15 Книга на книгите 2 анимационен филм
  • 14:45 Златно сърце тв филм /3, последна...
  • Сега bTV Новините - обедна емисия
  • 12:30 "Комиците и приятели" - комедийно...
  • 13:30 "Присъда" - сериал, с.2, еп.44 /п./
  • 15:00 Премиера: "Плен" - сериал, с.1,...
  • 16:00 Премиера: "Моите братя и сестри" -...
  • 17:00 bTV Новините
  • 17:20 "Лице в лице" - публицистично...
  • 18:00 "Стани богат" - телевизионна игра с...
  • Сега Новините на NOVA
  • 12:30 "Наследство" (премиера) - сериен...
  • 13:30 "Свободна да избира" (премиера) -...
  • 15:00 "Лабиринт към щастието" (премиера)...
  • 16:00 Новините на NOVA
  • 16:10 "Пресечна точка" - публицистично шоу
  • 17:00 "Семейни войни" - телевизионна игра
  • 18:00 "Сделка или не" - телевизионна игра
Какво е общото между цигарите и мазнините по корема Анализът им показва, че започването на пушенето и пушенето през целия живот е свързано с увеличаване на коремните мазнини.