Има много неща, които ни свързват и отличават от животните. Кое е обаче най-впечатляващото и открояващо се умение, което притежаваме и в действителност ни превръща в човешки същества? Умението да готвим!
Само по себе си то е много повече от навика да изхранваме себе си и семействата си. Храната е свързана с мисъл и грижа, тя е символ на споделяне и любов. Всъщност, ако се замислим за хилядолетния път, който е изминала кулинарията, ще стигнем до заключението, че днес тя е и изкуство, и наука.
Неслучайно историци, археолози и палеонтолози от цял свят посвещават целия си живот в изследване на този изцяло човешки навик - именно готвенето.
Въпросите кога, защо и как сме започнали да обработваме термично храната си, е много интересен и обширен. Той ни връща стотици хиляди години преди настъпването на Новата ера и нагледно изобразява пътят на човешката еволюция от изкопания трап в земята, до боравенето с модерни електроуреди.
Кога и най-вече защо човекът започва да приготвя храната си, вместо да я консумира в суров вид, научете от Kulinar.bg.