Кошмарните признания на сервитьорите

За това какво точно ядем и пием

по статията работи: Ивайло Коралски | 15.10.2013 | 12:39
Кошмарните признания на сервитьорите
Tumblr

Хората, гледали култовата лента на Финчър "Боен Клуб", вероятно помнят сцената с ресторанта, в който работиха главните герои. И по-точно начинът и съставките, с които сервираха храната на нищо неподозиращи клиенти.

За тези, които не са гледали филма, съставките бяха под формата на екскременти, урина и какво ли още не.

В следващите редове ще откриете откровените признания на различни руски сервитьори, като ви уверяваме, че и при нас, в България, е така.

Малки тайни:

1. Специалният коктейл, който всеки барман предлага, се приготвя от остатъците от най-евтиния алкохол и всеки път е с различен вкус според това, което е останало по дъното на бутилките. Въпреки това никой не забелязва, защото се консумира от порядъчно подпийнали хора.

Стела, сервитьорка в стриптийз-бар

2. В нашия ресторант всеки ден се предлага шведска маса със свежи продукти. Когато клиентите ги пооберат, масата се допълва с остатъците от миналия и по-миналия ден...

Лидия, сервитьорка в ресторант

3. Веднъж управителят ме накара да изстъргвам плесен от престоялите сладки.

Наталия, 22 години, работи в италиански ресторант

4. Постоянно наливаме по-малко алкохол. Вместо 50 грама сипваме 30 - това е абсолютно незабележимо, а печалбата е двойна.

Алексей, барман

5. Тъй като съм в системата, когато отивам на кафе, винаги си поръчвам напитките в оригиналната им опаковка, а не в чаши. Ледът го изисквам отделно.

Анна, 24 г., 3 години стаж в кафе-бар

Още ужасяващи признания, в Div.bg.


Добави коментар
Моля, пишете на кирилица! Коментари, написани на латиница, ще бъдат изтривани.

Коментари


32 Daniel Stanev 19.10.2013 | 22:51
Отмъщението на клиента. :)
31 marieta georgievich 15.10.2013 | 20:55
Ужас, не искам да знам, какво пише в следващите. Определено могат да ме отвратят и да ме накарат да не изляза от у дома.
30 Kostadin Stoikov 15.10.2013 | 17:08
na vsi4ki iznenadani i nevqrva6ti na istorikite,svikvaite tova e realnosta ta dori i po jestoka i nikoga ne si pla6taite smetkite do stotinka to4ni nikoga neznaete kakvo 6te qdete i piete sledva6tiq pat.davaneto na bek6i6 vinagi vodi do 1 po dobro otne6enie da znaete.
29 Romina Aleksandrova 15.10.2013 | 16:57
Не се изненадвам изобщо! Всеки гледа как да те прецака и да ти вземе парите и това не е само у нас.
28 emanoil momchev 15.10.2013 | 16:18
И ресторантьорите са маймуняци, не ме учудват тези неща.
27 Masha Orso 15.10.2013 | 15:41
Нормално, тези заведения гледат на нас като на ходещи портфейли, от които просто изкарват пари и това е.
26 blue aquamarine 15.10.2013 | 15:28
Не искам и да знам честно казано
25 Блабла Блаблаблабла 15.10.2013 | 15:28
Общо взето голяма погнуса
24 Силвия Ганчева 15.10.2013 | 15:28
Ти и без това не можеш! Не се старай!
23 blue aquamarine 15.10.2013 | 15:26
"Постоянно наливаме по-малко алкохол. Вместо 50 грама сипваме 30 - това е абсолютно незабележимо, а печалбата е двойна." - Така е. И аз съм го правила, когато работех в един кафе-бар ;) И наистина е двойна;))
22 Блабла Блаблаблабла 15.10.2013 | 15:26
Така и подозирах - че никак не се залага на качествето в едни обикновени ресторанти. А може и в по-луксозните
21 Силвия Ганчева 15.10.2013 | 15:25
" В нашия ресторант всеки ден се предлага шведска маса със свежи продукти. Когато клиентите ги пооберат, масата се допълва с остатъците от миналия и по-миналия ден..." - Това го знае всяко хлапе ! ;)
20 paralelna vselena 15.10.2013 | 15:19
"Постоянно наливаме по-малко алкохол. Вместо 50 грама сипваме 30 - това е абсолютно незабележимо, а печалбата е двойна." - хах това в България откога се практикува ...
19 Жустин Бибер 15.10.2013 | 15:10
В милата ни родина със сигурност нещата са в пъти по-зле, а понякога и клиентите съвсем съзнателон си предприемат рискове - лочат "домашна" райка за жълти стотинки, правена незнайно къде и от какво.
18 Миро Т 15.10.2013 | 15:09
Внимавайте като си поръчвате уиски. Определено ви забъркват страшни ментета и искайте бутилка. Аз там поне знам кога е истинска и кога не е :).
17 Niki Lauda 15.10.2013 | 15:08
Как да се прекрати, като поколение наред израстват с това :). Всичко си е до възпитание и морал.
16 Нюрбургринг Нордшлайфе 15.10.2013 | 15:08
И не бъди нахален когато правиш поръчка, защото иначе след това много можеш да си изпатиш от сервитьора или готвача :).
15 david copperfield 15.10.2013 | 15:07
Ами има и други, но тези са най-често срещаните, така че внимавайте как се държите по време на поръчката.
14 Миро Т 15.10.2013 | 15:07
Някъде обслужването е под всякаква критика и това не може да се отрече. Много обичам да ги закачам по мазолите, защото знам, че няма да стъпя повече там.
13 Niki Lauda 15.10.2013 | 15:06
Има някой келнери, на които си струва да платиш в стотинки заради отношението си. Веднъж бяхме седнали с приятели на по питие и сервитьор ни подминаваше и не идваше при нас. Накрая му платихме със стотинки и си заминахме.
12 Нюрбургринг Нордшлайфе 15.10.2013 | 15:05
Ако някъде ходя често, то аз гледам да оставям бакшиш, за да се чувствам желан следващия път :).
11 david copperfield 15.10.2013 | 15:04
"16. Ходете в новите ресторанти, там сервитьорите винаги се стараят за клиентите си." - Това определено си е много вярно :).
10 кученцето пиджи 15.10.2013 | 14:30
Направо ми се отяде като прочетох тази статия. То излиза, че дори да си платиш колкото трябва за нещо хубаво и прясно за хапване, пак нямаш гаранции, че то ще е такова.
9 овчи транс 15.10.2013 | 14:22
и аз не мога да повярвам.
8 овчи транс 15.10.2013 | 14:21
това е много лошо и трябва да се прекрати това нещо.
7 дрезгав глас 15.10.2013 | 14:18
Колко е тъпо това, че ни наливат 30мл. алкохол вместо 50. Това си е чист рекет. Не мога да повярвам, че така постъпват с нас.
6 мили ванили 15.10.2013 | 14:07
Виждали сме и по-големи безредици по родните "капанчета".
5 Jessie Mokka 15.10.2013 | 13:54
Нищо ново и аз съм работила в заведение и при нас имаше подобни неща, но не толкова ужасни, като тези.
4 Пламен Панайотов 15.10.2013 | 13:49
Не мога да си представя ако това ми се случи и някой ме измами по гнусен начин. Например като този дето остъргал мухала от сладките и после ги продал.
3 Батко Реджеп 15.10.2013 | 13:36
След като ги прочетох тези факти, останах втрещен. Сериозно ще се замислям вече от къде и какво да си поръчвам. Много се разочаровах.
2 нова надежда 15.10.2013 | 12:53
Очаквах по-големи ужаси да признаят!
1 трендафил въжарски 15.10.2013 | 12:42
ужас, не ми се мисли

ТВ програма

Кино

  • Сега Бързо, лесно, вкусно
  • 16:30 Светът и ние
  • 16:55 България в 60 минути с Мариана...
  • 18:00 По света и у нас
  • 18:30 Още от деня коментарно предаване
  • 19:00 Последният печели...
  • 20:00 По света и у нас
  • 20:45 Спортни новини
  • Сега Премиера: "Моите братя и сестри" -...
  • 17:00 bTV Новините
  • 17:20 "Лице в лице" - публицистично...
  • 18:00 "Стани богат" - телевизионна игра с...
  • 19:00 bTV Новините - централна емисия
  • 20:00 "Островът на 100-те гривни: Другата...
  • 23:00 bTV Новините - късна емисия
  • 23:30 "Шерлок" - минисериал, с.1, еп.2
  • Сега "Пресечна точка" - публицистично шоу
  • 17:00 "Семейни войни" - телевизионна игра
  • 18:00 "Сделка или не" (премиера) -...
  • 19:00 Новините на NOVA - централна емисия
  • 20:00 "Игри на волята:...
  • 22:00 "Big Brother" (премиера) - риалити,...
  • 23:00 Новините на NOVA
  • 23:30 "Хъдсън и Рекс" - сериал, сезон 5
Какво е общото между цигарите и мазнините по корема Анализът им показва, че започването на пушенето и пушенето през целия живот е свързано с увеличаване на коремните мазнини.