Хората, гледали култовата лента на Финчър "Боен Клуб", вероятно помнят сцената с ресторанта, в който работиха главните герои. И по-точно начинът и съставките, с които сервираха храната на нищо неподозиращи клиенти.
За тези, които не са гледали филма, съставките бяха под формата на екскременти, урина и какво ли още не.
В следващите редове ще откриете откровените признания на различни руски сервитьори, като ви уверяваме, че и при нас, в България, е така.
Малки тайни:
1. Специалният коктейл, който всеки барман предлага, се приготвя от остатъците от най-евтиния алкохол и всеки път е с различен вкус според това, което е останало по дъното на бутилките. Въпреки това никой не забелязва, защото се консумира от порядъчно подпийнали хора.
Стела, сервитьорка в стриптийз-бар
2. В нашия ресторант всеки ден се предлага шведска маса със свежи продукти. Когато клиентите ги пооберат, масата се допълва с остатъците от миналия и по-миналия ден...
Лидия, сервитьорка в ресторант
3. Веднъж управителят ме накара да изстъргвам плесен от престоялите сладки.
Наталия, 22 години, работи в италиански ресторант
4. Постоянно наливаме по-малко алкохол. Вместо 50 грама сипваме 30 - това е абсолютно незабележимо, а печалбата е двойна.
Алексей, барман
5. Тъй като съм в системата, когато отивам на кафе, винаги си поръчвам напитките в оригиналната им опаковка, а не в чаши. Ледът го изисквам отделно.
Анна, 24 г., 3 години стаж в кафе-бар