Копенхагенският Noma е един от най-известните и скъпи ресторанти в света, като три години подред печели и титлата за най-добрия.
Неговият Chef Рене Редзепи вероятно е един от най-смелите готвачи, експериментиращ с какви ли не изненадващи продукти, пише Kulinar.bg.
Иновативността на Редзепи може да ви се стори дори нелепа, защото той е авторът на една от най-странните салати, която може да ви бъде сервирана в ресторант.
Срещу скромната сума от 300 долара ще ви бъде предоставена чиния със съвсем живи и пълзящи върху зелеви листа мравки.
Когато започнете да ги хрускате, те отделят специфична течност, която напомня вкуса на лимонова трева.
Освен мравки, в чинията има още репички, лешници, ръж, малц, бира и масло, гарнирани със специална сметана.
Сега си представете как списъкът с чакащите за резервация достига 1000, откакто ресторантът е начело в списъка с 50-те най-добри ресторанта в света през 2010.
Въпреки чудноватото си меню, ресторантът може да се похвали със страхотни печалби, а особняшките идеи на Редзепи биват обявявани за гениални.
Още интересни статии от Kulinar.bg: