Български тиган и то не какъв да е, а огромно готварско съоръжение, кандидатства за рекордите на Гинес. Най-големият български тиган е с диаметър 150 сантиметра, изработен от 78 килограма специална неръждаема стомана, съобщава Булфото.
Проектиран е за приготвяне на 350 порции едновременно на жив огън. За представянето на "Юнашкият тиган" в Копривщица са предвидени три гозби. Днес (29 април) майсторите готвачи приготвиха "Свински късчета с пресни попски лукчета, гъби и градински подправки”.
Утре е ред на "Пилешки филенца с морковчета, пресен чесън и масълце ”, за 1 май на "Юнашкият тиган" ще зацвърчат "Агнешки дреболийки по овчарски, с гъби, печени пиперки, попски лукчета и пресен джоджен”.
Организаторите на кулинарната фиеста кандидатстват с гигантския тиган за категорията "Bulgaria’s Largest Frying Pan” на Guinness World Records.