261-метров тиквеник беше приготвен в Разлог от над 30 майстори от местните пекарни.
Най-дългият тиквеник, правен в района, събра на централния площад стотици жители на града, подготвили се за сериозно похапване.
За приготвянето му бяха използвани впечатляващи количества продукти: 83 тикви, 90 кг брашно, 18 кг орехи, 18 кг бисквити, 30 кг захар и 30 кг олио.
Разложките баби, пременени в традиционни носии, демонстрираха автентична местна рецепта за тиквеник.
Титлата "най-вкусен тиквеник” бе присъдена на Мария Манушкина от село Бачево, съобщи "Булфото".
Въпреки огромните си размери, тиквеникът беше изяден от събралите се жители и гости на града за по-малко от 25 минути.