Пивоварна в щата Мейн пусна на пазара бира, изготвена от живи омари и морска вода, съобщава Асошиейтед прес.
Брандът е сезонно производство, който се осъществява съвместно с пивоварна в италианския град Парма.
Производителят "Оксбоу брюинг" предлага най-любимите деликатеси в Портланд под формата "две в едно" - омарите и бирата.
Майсторът пивовар Тим Адамс разкри някои от особеностите на производствения процес. Омарите се поставят в мрежа и се потапят във вряща вода по време на приготвянето на бирата. Те придават допълнителен вкус и сладост на пивото, които феновете на морските дарове ще разпознаят безпогрешно.
Кехлибарената течност е с алкохолно съдържание 4,5 процента и се предлага в ограничени количества. Адамс изтъкна, че омарите, които се варят по време на производството, след това се предлагат и за консумация.