Андре Токев се оказа доста щедър работодател. Кулинарят дава цели 6000 лева месечна заплата на главния си готвач, пише "Уикенд".
За сладкар пък плаща също солидна заплата - 4500 лева. Въпреки това едва намира читави кадри за двата си ресторанта – в София и в Лозенец. Има глад за професионалисти във всички сектори в България, като хранително-вкусовата сфера не прави изключение.
"Винаги са били търсени готвачите. Преди имаше налични хора за обучение, за почване на работа. Докато сега вече няма желаещи да започнат работа в кухнята дори като начинаещи. Или ако започнат да се обучават, намеренията им са да ходят да работят в чужбина. Въпреки че за главните готвачи, за управителите на ресторанти, вече има някакво изравняване на заплатите у нас с тези в чужбина", коментира Андре Токев, който не можел да си намери кадри, дори и с добро заплащане, на което държал. "Малко са щедрите работодатели като него. Той държи на качеството и е готов да плаща повече пари, но за добре сготвена храна. Компромис не прави" – коментират колеги на Ан