Поддържането на домашна градина, дори и да не живеете в къща, не е толкова сложна мисия. Следващите редове са за хората, които живеят в стандартни апартаменти и си нямат градина в познатия смисъл на думата.
Та какво може да се отглежда в домашни условия? Списъкът не е никак малък, но решихме да обърнем внимание на най-разпространените ядивни растения.
Стартираме с:
Чесън (на снимката горе)
Когато чесънът започне да покълва, можете да го сложите в стъклен съд с малко вода. Кълновете имат по-мек вкус, отколкото самия чесън, и са идеални към салати, сосове и всякакви ястия.
Моркови
Отрежете горните върхове на морковите (тези с листата). Поставете ги в малко вода. Сложете съда в стая с много светлина или в близост до прозорец. Съвсем скоро ще можете да използвате морковените зелении като свежа подправка към салата.